Halen wij onze doelen van 2022 (kwartaal 1)

Zoals je begin januari hebt kunnen lezen hebben wij een aantal doelen voor onszelf gesteld voor 2022. In deze miniblog kijken we terug op het eerste kwartaal en hoe wij ervoor staan met onze doelen.

1. In 2022 willen wij schooljaar 2021/2022 zonder herkansingen afronden.

We beginnen direct goed. Want tot nu toe hebben wij al onze toetsen gehaald. We hebben tot nu toe dus nog geen herkansingen! Dit gaan we natuurlijk zo doorzetten in de rest van het schooljaar. Herkansingen kosten namelijk erg veel tijd. Je kunt beter 1 keer alles goed plannen en herhalen zodat je de toets in een keer haalt. Dit is dan ook wat wij blijven doen. Plannen en alles blijven herhalen. Zo hopen we de rest van het jaar ook geen herkansingen te krijgen.

2. In 2022 willen wij 3 wft opleidingen met een voldoende afronden.

Wij hebben op 28 februari allebei ons eerste wft examen afgelegd. En we hebben allebei het diploma wft basis in de pocket. Komend kwartaal zullen we ervoor gaan om inkomen en vermogen ook met een voldoende af te ronden. Xana is begonnen met de WFT vermogen en Richard met WFT inkomen. Het eerste examen zal plaatsvinden in mei omdat we als het goed is 3 weken naar Amerika zijn. Wij zijn wel alweer een heel eind met de stof van de WFT-examens, dus dit moet helemaal goed komen.

3. In 2022 willen wij 2x samen op vakantie (Spanje niet meegeteld).

Over 2 weekjes zitten wij in het vliegtuig naar Amerika, dit wordt de eerste vakantie. Of we de twee keer gaan halen is nog de vraag omdat Xana een halfjaar naar Spanje gaat. Maar het blijft wel het doel. Wanneer we nog een gaatje vinden zullen we zeker een stedentripje doen naar een stad in Europa. Misschien wel aan het begin van de zomervakantie?

4. In 2022 willen wij een belegd vermogen van €100.000 bereiken.

Onze beleggingen staan op het moment van schrijven nog ongeveer 2% onder de koers van 1 januari van dit jaar. Dit zorgt ervoor dat ons vermogen nog niet veel is toegenomen dit jaar. Wel hebben we twee keer goedkoop bij kunnen kopen. We zullen volop blijven investeren met 60% van onze inkomsten en alle giften die we krijgen gaan ook direct naar aandelen. Ook hebben we al €230/€1.000 van de gewenste dividendinkomsten ontvangen in het eerste kwartaal. Al met al moet dit doel haalbaar zijn als er geen grote crash komt dit jaar, maar dat kan niemand voorspellen.

 

5. De verhouding tussen onze uitgaven en inkomsten is dat wij minimaal 50% willen sparen van onze inkomsten in 2022.

Tot nu toe gaat het heel goed met de verhouding tussen onze inkomsten en uitgaven. In Januari hebben we 66% gespaard ten opzichte van onze inkomsten. En in februari was dit nog beter met 68%. Ook deze maand hebben we het weer goed gedaan met een spaarratio van 58% van onze inkomsten. Dit terwijl we een aantal vliegtickets hebben geboekt voor Spanje, winterjassen hebben gekocht en een wandklimcursus gaan doen in juni welke we nu al hebben betaald. Het totaal percentage gespaard ten opzichte van ons inkomen is 63,8 %. We verwachten in het komende kwartaal een stuk lager uit te komen omdat we in april en mei onze vakantie hebben in Amerika, dit zorgt voor minder inkomsten en hogere uitgaven. Voor deze vakantie hadden we wel al gespaard in 2020 omdat we toen in eerste instantie al zouden gaan. Wat denk je, Covid gooide roet in het eten…

6. In 2022 willen wij onze inkomsten met 20%+ laten groeien t.o.v. 2021

Wij hebben in 46% meer verdient in het eerste kwartaal van 2022 dan in 2021 wij zijn dus goed van start gegaan dit jaar. En dit werk willen we natuurlijk ook zo doorzetten in de rest van het jaar. Dit wordt een mooie uitdaging want Xana is het tweede halfjaar op stage en heeft dan weer een stuk minder verdiensten. Daarnaast hadden we vorig jaar aan het begin van het jaar minder inkomsten dan in de andere 3 kwartalen.

7. In 2022 Stire.nl laten groeien naar 2.000+ volgers op Instagram

Onze volgers zijn toegenomen tot 140 volgers. Dit is een mooie stijging maar nog niet voldoende om ons doel te bereiken. We zullen op zoek gaan naar manieren om meer bereik en interactie te krijgen met jullie. Zodat we nog meer mensen kunnen helpen met hun financiën. Vergeet dus niet even onze pagina te delen met je volgers zodat we ons bereik kunnen vergroten.

8. Cursus omgaan met geld lanceren.

Wij willen in het komende kwartaal onze eerste cursus uitbrengen. In deze cursus krijg je inzicht in al je inkomsten en uitgaven en bouw je een noodbuffer op voor onverwachte uitgaven. Daarnaast leer je je schulden aflossen mits je deze hebt natuurlijk. En kijk je naar de categorieën waar je op kan besparen. Kort gezegd word je klaargestoomd om te gaan beleggen. Hoe je moet beleggen in indexfondsen komt in onze volgende cursus uitgebreid aan bod.

MEER LEZEN

ASSET ALLOCATIE
Wanneer we het hebben over asset allocatie spreken we over de beleggingsmix dit is de verdeling van de portefeuille over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en liquiditeiten. Als je naar een site gaat van een vermogensbeheerder of bank gaat waar je je geld kan laten beleggen zul je altijd verschillende categorieën zien. Zoals defensief, neutraal en offensief. Het gaat er hierbij grotendeels om of je je geld met zo min mogelijk risico wilt laten groeien (defensief) of meer risico durft te nemen (offensief).

LEES MEER

HOE COMPOUND INTEREST TEGEN JE KAN WERKEN
Wij hebben het wekelijks over de kracht van samengestelde rente ofwel compound interest. En dit is misschien wel de grootste hulp die je kan hebben bij het opbouwen van vermogen omdat je geld exponentieel toeneemt. Dit betekent dat het ieder jaar ietsje harder gaat groeien doordat je rente op rente krijgt. En dat ieder jaar weer opnieuw.

LEES MEER

BOX 1,2,3 IN EEN NOTENDOP
Voor de heffing van de inkomstenbelasting gebruiken we in Nederland een belastingstelsel dat is opgedeeld in drie boxen. Dit noemen we het boxensysteem of het boxenstelsel. De regels voor dit boxensysteem zijn vastgelegd in de Wet inkomstenbelasting 2001. Deze wet gebruiken we dan ook sinds 2001, dus inmiddels al meer dan 20 jaar. In deze blog leggen we de belangrijkste punten per box uit en hoe ze worden belast.

LEES MEER