Hoe ons leven eruit ziet

Iedereen weet nu wel dat wij veel willen sparen voor ons vervroegde pensioen en daarnaast nog steeds leuke dingen willen blijven doen. Om zo het maximale uit het leven te kunnen halen niet 50 jaar te hoeven werken. Maar hoe ziet ons leven er eigenlijk uit? Wat voor werk doen we? Wat voor studie doen we? En wonen we al op onszelf?

Ons werk

Ik (Xana) heb de laatste jaren een beetje tussen allerlei bijbaantjes gezeten. Ik heb eigenlijk altijd in de bediening gewerkt in verschillende restaurants (ook in Spanje). Maar door Corona kon dat natuurlijk niet meer, daarom ben ik bij de Jumbo gaan werken achter de kassa, en dit vond ik eigenlijk echt verschrikkelijk. Het enige goede eraan was dat ik op zondag dubbel betaald kreeg, maar dat was ook snel over want ik was te oud om op zondag te werken, ik was zogenaamd te duur… en kreeg geen/ weinig uren op de zondagen.

Toen de restaurants weer opengingen had ik alweer snel een nieuw baantje in de horeca, als assistent leidinggevende. Dit vond ik superleuk en gezellig alleen had ik niet zo veel uren en geen super loon. Daarnaast werkte ik nog ruim een maand in de zorg. Daar hielp ik in het huishouden bij mensen die dat niet meer zelf konden. Dit vond ik niet heel leuk maar het verdiende goed. Toen kwam Richard met het idee dat ik ook bij de Lidl zou moeten komen werken, hij werkt hier namelijk zelf ook. En hier konden wij samen dezelfde uren gaan werken om zo meer vrije tijd met elkaar te hebben. Daarnaast ging ik ook flink meer verdienen dan bij het restaurant, mijn uurloon is wel lager dan in de zorg. Maar hier kon ik niet zo flexibel worden ingepland als bij de Lidl.

Zogezegd zo gedaan 3 weken later begon ik bij het distributiecentrum van de Lidl in weert. Dit betaalt goed, we kunnen samen dezelfde uren werken (+/- 20 uur per week). Het is 5 minuutjes rijden van huis, en is heel flexibel met het rooster.

Richard werkt nu al een jaar bij Lidl distributiecentrum en heeft het daar erg naar zijn zin. En mijn eerste weken zijn goed bevallen. We werken op dezelfde afdelingen maar meestal op een andere afdeling. Doordat we nu samen dezelfde tijden kunnen werken. Kunnen we meer vrije tijd samen doorbrengen, en meer tijd steken in de dingen die we leuk vinden.

Wij staan nu allebei voor 3 dagen op de planning:
Wo: 4,5 uur
Vr: 4,5 uur
Zo: 8 uur

Daarnaast mogen wij nog komen wanneer we extra willen werken, en zo maken we soms veel meer uur in een week. Richard had vorig jaar naast zijn studie gemiddeld (21 uur gewerkt) en we zijn ook nog vaak en veel op vakantie geweest want hij heeft 7 weken vrij gehad.

Studie

Wij studeren allebei nog. Richard studeert fiscaal recht & Economie op het hbo en ik studeer horeca ondernemer/manager op niveau 4 mbo.

Ik zit in leerjaar 3 en alles gaat goed. Wij streven ernaar om een van de beste van de klas te zijn. Wij willen eigenlijk dat “irritante” kind zijn die alles weet en of wil weten. Hier bereik je uiteindelijk veel meer mee dan dat je een beetje achteraan in de klas zit niks te doen. Jij hebt namelijk zelf voor de opleiding gekozen… En hoe meer je eruit haalt hoe meer je later waard bent.

Richard zit in zijn 2de jaar, en heeft vorig jaar zijn Propedeuse gehaald en de studie gaat hem ook erg goed af. Hij heeft tot nu toe nog niks hoeven herkansen en wil die graag zo houden. Herkansen kost namelijk veel te veel tijd.

Richard gaat het studeren veel makkelijker af dan mij en hij pakt alles ook sneller op dan ik. Ik moet iets meer moeite doen, maar dat hoeft niet perse een slecht ding te zijn, als je gewend bent hard te werken gaat het je ook makkelijker af.

Ik ga hierna waarschijnlijk nog verder studeren, ik weet nog niet wat ik wil gaan doen. Maar ik weet wel dat ik niet in de horeca wil blijven.

Richard gaat heel misschien ook nog door naar de universiteit maar weet dit ook nog niet zeker. Dit hangt af van hoe we ervoor staan over 3 jaar.

Naast onze studie op het MBO en HBO doen wij ook nog de opleiding WFT basis, inkomen en vermogen. De opleiding duurt 6 maanden. Met dit diploma mogen we financieel advies geven.

Wonen

Op het moment wonen wij nog bij mijn schoonouders in huis, Richard z’n ouders. We zijn wel opzoek naar ons eigen plekje en zijn nog aan kijken of we gaan kopen of huren. Kopen is namelijk lastig omdat we beide nog studenten zijn en geen vaste banen hebben. Deze hebben we wel nodig voor een hypotheek. Daarnaast weten we ook nog niet waar we precies willen gaan wonen. Weert is een fijn klein stadje waar we alles hebben maar we willen wel wat meer van de wereld zien en nieuwe mensen ontmoeten. Dus we weten nog niet waar we willen gaan wonen na de studie. Daarom is huren voor ons ook aantrekkelijk, omdat we makkelijk weer weg kunnen naar een ander plek. Daarnaast heb je met huren een vast bedrag per maand dat je betaald en verder komen er geen kosten aan het huis. Deze vaste kosten zijn ook wel een voordeel omdat we dan weten hoeveel we kunnen investeren en hoeveel we nodig hebben voor het woongenot.

Mijn ouders wonen in Spanje. Wij zijn hier dan ook vaak te vinden, wij gaan meerdere keren per jaar naar Spanje om bij mijn ouders te zijn. Maar hier genieten wij toch ook altijd weer van het zonnetje en vele restaurantjes. Uiteten gaan in Spanje is een stuk goedkoper dan in Nederland en daarnaast zijn we dan op vakantie dus gaan we vaak uiteten. Zoals je ziet op de foto zitten we vaak tussen allemaal gepensioneerden mensen. Maar daar gaan we maar aan wennen, want we willen toch echt eerder dan met 65 met pensioen.

Eten

Richard en ik houden van lekker eten en uiteten gaan dat mag wel duidelijk zijn. Maar ik hou zelf ook erg veel van koken.  Als ik zelf kook probeer ik wel zo gezond mogelijk te koken. Wij proberen namelijk zo veel mogelijk plantaardig te eten als we thuis zijn. Dit is alleen soms niet mogelijk omdat we nog thuis wonen.
Als we uiteten gaan of bij vrienden eten dan eten we wel gewoon alles, want eten hoort bij onze rich-life.  
Wij eten plantaardig omdat dit veel gezonder is en het geeft je meer energie door de dag heen.

Sporten

Sporten is zeker niet onbelangrijk in ons leven, Richard ging vroeger zelfs bijna elke dag naar het Calisthenicspark om daar krachtoefeningen te doen. Op het moment gaan wij niet meer dagelijks maar proberen we wel twee keer per week in de turnringen te hangen om onze beweging te krijgen. Daarnaast proberen wij ook nog een aantal keer per week te gaan wandelen. Wij gaan ook nog 1x per week naar Toro Bravo voor grappling training.

VIND JOUW RIJKDOM IN HET LEVEN
Tegenwoordig zitten we allemaal langer op onze telefoon dan onze voorouders op zoek waren naar eten. We kopen schoenen die meer waard zijn dan een maandsalaris, en we kopen meer eten dan we nodig hebben.

LEES MEER

TORO BRAVO
Leer vechtsport en wordt fit in een ongedwongen, relaxte sfeer.

NAAR DE WEBSITE

MEER LEZEN

VIND JOUW RIJKDOM IN HET LEVEN
Tegenwoordig zitten we allemaal langer op onze telefoon dan onze voorouders op zoek waren naar eten. We kopen schoenen die meer waard zijn dan een maandsalaris, en we kopen meer eten dan we nodig hebben. Aan het einde van de maand is bij de meeste mensen niet meer duidelijk wat er in is gekomen en vooral niet wat eruit is gegaan. Hoe vaak voel je een twijfel om iets te kopen… maar dan koop je het alsnog. En doe je er daarna niks meer mee.

LEES MEER

5 STAPPEN NAAR EEN GEZONDE RELATIE MET JE GELD
Heb jij een gezonde relatie met je geld? Ofwel een goede money mindset? En hou je consistent iedere maand geld over? Of is de relatie met je geld niet zo goed, en is de maand voor jou soms net te lang? Dit zul je allemaal al vaak gelezen hebben, je money mindset moet goed zijn… Maar hoe krijg je dit dan voor elkaar?

LEES MEER

FOUTEN MAKEN WE ALLEMAAL
Je hebt vast weleens iets gekocht en een week later dacht je wat heb ik in godsnaam gedaan? Dit kan natuurlijk gebeuren maar wat nou als je dit zo vaak doet dat je er eigenlijk financieel onder lijdt. Dit is niet goed voor je financiële toekomst. Zelf hebben wij ook een aantal domme fouten gemaakt die iedereen wel zou kunnen maken. Dus voor jullie beter voorkomen dan genezen.

LEES MEER