Onze doelen voor 2022

Je hebt onze blog over “Hoe en waarom je doelen moet stellen” vast al gelezen. Zo niet raad ik je aan dit alsnog even te doen. Wij vertellen jullie in deze blog wat onze doelen zijn. Jullie kunnen dit jaar dus meekijken hoe wij deze doelen wel of niet gaan halen en hoe we deze hebben opgesteld. We hebben zeven hoofddoelen opgesteld die haalbaar zijn maar wel uitdagend. Deze doelen zijn onderdeel van onze grote doelstellingen zoals het behalen van financiële onafhankelijkheid. Jouw doelen zullen er dan ook totaal anders uitzien en dat zou ook zo moeten zijn want iedereen bevindt zich in een andere situatie.

1. In 2022 willen wij schooljaar 2021/2022 zonder herkansingen afronden.


Zoals jullie misschien weten zitten ik en Richard allebei nog op een voltijd opleiding. Wij studeren dan ook allebei hard om onze diploma’s te halen. Maar voldoendes halen gaat helaas niet vanzelf. Ook wij moeten hiervoor hard leren en vooruit werken. Want studeren en daarnaast nog veel werken natuurlijk niet makkelijk maar zeker wel te doen. We doen daarom ook ons uiterste best om elk schooljaar netjes te halen en geen studievertraging op te lopen of te stoppen. We moeten hiervoor veel schoolwerk vooruit maken in de rustigere periodes zodat we de werkdruk een beetje kunnen spreiden. Om zo in de drukke periodes nog tijd te hebben voor werk en stire.nl.

2. In 2022 willen wij de wft opleidingen basis, inkomen en vermogen met een voldoende afronden.

Je moet jezelf natuurlijk altijd een beetje uitdagen en iets meer uit jezelf halen dan je dacht dat mogelijk was. Wij gaan vanaf 1 januari beginnen met een cursus om de wft diploma’s te kunnen halen. Dat betekent dat we bezig zijn met 2 opleidingen naast elkaar. Dit zorgt voor nog meer werkdruk, daarom is hierin discipline en planning zeer belangrijk.

Wij willen samen onze wft (wet van financieel toezicht) diploma’s halen. Met dit diploma mogen we onszelf officieel financieel adviseur noemen. Op deze manier hebben wij nog een betere basis voor onze cursussen en producten die we voor jullie in elkaar aan het zetten zijn.

3. In 2022 willen wij 2x samen op vakantie (Spanje niet meegeteld).

Ja je ziet het goed dit is een van onze doelen voor 2022. Minstens 2x samen op vakantie gaan. Wij willen allebei meer van de wereld zien en reizen. We gaan al vaak naar Spanje om Xana’s ouders te bezoeken maar dit valt buiten dit doel. We hebben hier namelijk allebei gewoond en kennen de omgeving goed. Het doel is juist om nieuwe dingen te zien in de wereld, dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet gaan genieten in Spanje als we daar zijn.

In 2021 zijn wij voor het eerst echt samen op vakantie gegaan, naar een land waar wij allebei niet wonen of gewoond hebben. Dit was echt superleuk. Daarom willen we natuurlijk nog veel meer plaatsen zien. Suggesties van leuke steden of plaatsen in Europa zijn altijd welkom. Daarnaast gaan we dit jaar hoogstwaarschijnlijk nog naar de Verenigde Staten of Dubai.

Voor veel mensen is het heel normaal dat ze iedere vakantie op vakantie gaan. Maar wij zitten al snel 1,5-2 maanden per jaar in Spanje. Daarom is het ons doel om meer te zien en te proeven van de wereld. Want zoals jullie weten houden wij enorm veel van eten!

4. In 2022 willen wij een geïnvesteerd vermogen van €100.000 bereiken.

Nu komen we bij het eerste financiële doel. Tuurlijk is ons doel uiteindelijk om financieel onafhankelijk te worden, maar zoals ik jullie in ons vorige blog heb verteld delen wij onze doelen op in kleinere en realistische doelen. Wij willen aankomend jaar in 2022 €100.000 eigen vermogen belegd hebben in indexfondsen met een brede spreiding en lage kosten. Dit is natuurlijk een grote mijlpaal en we leven hier ook echt naartoe. Bij het bereiken van deze mijlpaal zullen er ook dingen veranderen in onze levensstijl, hierover lees je later meer in een aparte blog. We moeten gemiddeld €1.680 per maand beleggen om dit bedrag voor het einde van het jaar te halen. Daar zijn rendementen en dividenden op het belegde vermogen niet bij meegenomen wanneer de aandelenmarkt dus blijft stijgen is dit doel makkelijker te halen.

5. De verhouding tussen onze uitgaven en inkomsten is dat wij minimaal 50% willen sparen van onze inkomsten in 2022.

Het is ons doel om de verhouding tussen onze inkomsten en uitgaven ook dit jaar optimaal te houden. We willen minimaal 50% van onze inkomsten sparen in 2022. Meer is natuurlijk altijd mooi meegenomen en daar gaan we dan ook voor. Maar aan het einde van 2022 willen wij minstens 50% gespaard hebben van onze inkomens. Wanneer we minder dan 60% sparen leveren we namelijk langzaam in op onze reserves doordat we 60% investeren en dit is niet de bedoeling. Maar omdat we dit jaar misschien uit huis gaan en er een vakantie komt naar de Verenigde Staten waar al voor was gespaard zullen we de 60% niet halen.

6. In 2022 willen wij onze inkomsten met 20%+ laten groeien t.o.v. 2021

Richard en ik zijn allebei nog redelijk jong. Wij verdienen redelijk goed voor 2 studenten maar dit kan natuurlijk altijd beter. In 2022 willen wij onze inkomsten verhogen met 20% ten opzichte van 2021.

Dat is inderdaad redelijk veel, maar wel haalbaar. Soms moet je je doelen ook hoog zetten, zo krijg je nog meer motivatie en je hebt een heel jaar om erover te doen, het zijn geen 2 weken. Daarnaast hebben wij allebei een flink hoger loon dan in het voorgaande jaar, zo is Richard er 25% op vooruit gegaan en Xana ongeveer 65%. Om het doel te behalen zullen we ongeveer net zoveel uren moeten werken als in 2021. Hier zit dan ook het lastige deel aangezien Xana stage gaat lopen in het buitenland en Richard waarschijnlijk ook een stage heeft vanaf september.

7. In 2022 Stire.nl laten groeien naar 2.000+ volgers op Instagram

Wij zijn afgelopen jaar 2021 begonnen met Stire.nl. Wij willen iedereen in Nederland meer over geld leren en laten weten dat iedereen het kan! In een jaar hebben wij de 100 volgers behaald. Dit is een leuk begin maar ons bereik is nog te klein. Dit jaar willen we afsluiten met meer dan 2.000 volgers op onze pagina.

Dit zijn onze doelen voor 2022! Wij zullen jullie halverwege het jaar een update geven over onze doelen van 2022 en hoe wij ervoor staan.

Wij hopen dat jullie Nieuwjaarswisseling net zo mooi was als die van ons en met familie of vrienden om je heen.
Heb jij je doelen voor dit jaar al opgesteld? Zo niet, bekijk dan onze vorige blog hoe je dit moet doen.

MEER LEZEN

HOE EN WAAROM JE DOELEN ZOU MOETEN STELLEN
Aan het einde van ieder jaar zie je iedereen nieuwe doelen maken voor het nieuwe jaar “new years resolutions” of goede voornemens noemen we die in Nederland. Maar wat is het nut hiervan en waarom doen we dat ieder jaar weer?

LEES MEER

WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN BELEGGEN IN INDEXFONDSEN
In de vorige blog over indexfondsen hebben wij jullie al uitgelegd wat een indexfonds is. Het is dus een soort fruitmand vol met verschillende soorten fruit van een ander gewicht. En het totale gewicht van al het fruit dat is een index. Maar waarom zou iedereen dan in zo’n mandje aandelen moeten beleggen? Dat gaan we jullie vertellen in deze blog.

LEES MEER

WAT IS EEN INDEXFONDS
Wij hebben het altijd over indexfondsen. Dit omdat dit een voor iedereen toegankelijke manier is om te beleggen in aandelen en obligaties. En je verslaat op de lange termijn namelijk 99% van de actief beheerde beleggingsfondsen.

LEES MEER