Sporten hoeft niet duur te zijn!

Tegenwoordig kan je al voor €29,99 per vier weken sporten bij een sportclub, dit is dus 13* per jaar betalen en dus niet per maand dit kom uit op ongeveer 32,48 per maand. Maar heb je die sportschool nou eigenlijk wel nodig? Wij zijn zelf deze winter voor het eerst naar de sportschool gegaan om te trainen, dit was puur omdat we voor buiten de motivatie niet op konden brengen. En daarnaast hebben we Jiujitsu training. In de zomer hebben wij geen abonnement voor de sportschool omdat we dan lekker buiten sporten, we hebben dus geen abonnement nodig om binnen te sporten. Wij sporten eigenlijk het liefst buiten en trainen dan met ons eigen lichaamsgewicht (Calisthenics).
Krachttraining met je eigen lichaamsgewicht is natuurlijk een manier van gratis sporten maar daarnaast zijn er nog vele andere sporten die je (bijna) gratis uit kan oefenen.
  • Joggen/hardlopen
  • Sprinten (doen wij ook om onze benen te trainen)
  • Mediteren/yoga
  • Fietsen
  • Wandelen
  • Vriendschappelijk voetballen/basketballen enzovoorts.
Maar voor krachtsport kom je toch al snel bij calisthenics, het woord is afgeleid van de twee Griekse woorden “khalos” en “sthénos” deze woorden betekenen “mooi” en “kracht”. Hier kunnen wij ons ook wel in vinden je lichaam wordt namelijk atletisch gespierd en kracht bouw je in grote mate op met calisthenics. Dit komt ook omdat je geen spieren isoleert in een beweging zoals je dit wel vaak doet in de sportschool. Bij Calisthenics moeten al je spieren echt samen werken.
Richard is al in 2014 begonnen met het beoefenen van calisthenics, dit deed hij eerst aan goals, dus je hebt niet eens een speciaal park nodig. Hij heeft met een aantal vrienden het initiatief genomen om een calisthenicspark te realiseren, zodat buiten sporten voor iedereen toegankelijk is. Om bekendheid te creëren gaf hij eerst gratis trainingen zoals te zien is op deze website: https://www.weertdegekste.nl/2014/01/jongeren-introduceren-calisthenics-weert/ Daarna heeft hij doormiddel van sponsoren en de gemeente het park in Weert gerealiseerd. En met een spectaculaire opening was in 2014 het park gratis toegankelijk voor iedereen. Nog steeds komen mensen vanuit de omgeving wekelijks/dagelijks sporten in het park.

Hoe kan ik ook starten?

Wij sporten zelf natuurlijk wekelijks in het calisthenicspark in Weert, daar woon je waarschijnlijk niet in de buurt. Maar in Nederland zijn inmiddels al vele parken deze kun je vinden met een online parkfinder, maar zoals gezegd een goal met een stang om je op te trekken is al voldoende om te starten: 
  • https://calisthenics-parks.com/
  • https://streetworkoutlist.com/
  • https://calisthenicsworld.nl/parken/
  • Of gewoon via google natuurlijk.
Het voordeel van een park is dat je in een sociale kring komt met allemaal mensen die een passie hebben voor de sport en je dus ook graag op weg willen helpen. Maar wanneer je er alleen voor staat is het toch handig om eens op YouTube te gaan zoeken naar beginner oefeningen en workouts. Ook daar hebben wij natuurlijk al een voorbeeld van voor jullie.
Op deze website zijn veel verschillende beginner routines te vinden. Je kan het aantal herhalingen aanpassen naar jouw niveau en meteen beginnen.
En wanneer je geen push ups kan of je niet op kan trekken. Doe dan push ups met je knieën op de grond of je handen op een verhoging. Kan je geen dips, zoek dan eens benchdips op, en kan je geen pull ups, doe dan pull ups aan een lage stang met je voeten op de grond ook bekend als “australian pull ups”. Calisthenics is voor iedereen en je kan starten met echte beginner oefeningen en zo opbouwen tot oefeningen die de meeste bodybuilders niet kunnen zoals de “Muscle up”. Geen idee wat een muscle up is, zoek dan maar eens op Youtube naar deze krachtige oefening.

Lord of the Rings

Daarnaast hebben wij altijd onze turnringen bij ons omdat je hier nog meer in kan doen dan op een stang. Wij hebben deze ringen aangeschaft voor +/- €30, deze kun jij ook kopen via deze link. Zodat je gewoon direct goede ringen hebt. deze hebben namelijk een fijn formaat ring die niet te glad of te ruw is en een set stevige klemmen (er zijn helaas veel merken waar de klemmen van niet noemenswaardige kwaliteit zijn). Maar genoeg over de ringen kopen, het voordeel van de ringen is dat ze makkelijk mee te nemen zijn en je op vakantie gewoon door kan trainen. En daarnaast kan je ze eigenlijk overal aan ophangen als je gewicht maar kan worden gedragen door de balk/tak/buis. Je hebt dus eigenlijk een portable gym gekocht voor nog geen €30. (Ps.: Wij hebben geen affiliate voor deze ringen, ze zijn gewoon goed). De kracht van het trainen in de ringen zit hem in de instabiliteit die je hebt doordat de ringen ieder afzonderlijk bewegen. Bij een stang zitten je handen gefixeerd op 1 plek en bij de ringen zullen dus allerlei spieren rondom je schouders ervoor moeten gaan zorgen dat je je armen stil kan houden. Daarnaast zijn meer bewegingen mogelijk wanneer je gebruik maakt van de ringen. Een echte aanrader, maar dat hebben jullie al vaker van ons gehoord.
Een beginner workout voor in de ringen die wij goed vinden voor starters en ook weleens hebben gebruikt:

Zoek een trainingsmaatje

Net als met investeren en budgetteren is het handig om een maatje te hebben. Een trainingsmaatje die jou net even over de drempel trekt om toch te gaan sporten, want wij weten ook dat de bank erg lekker zit. Maar als je elkaar kan motiveren wanneer dit nodig is, kom je toch verder want samen kom je verder. Zo ga je op de dagen dat je geen zin hebt om te trainen toch nog even je training pakken. Vraag dus iemand in je omgeving of diegene samen met je wilt gaan sporten. Wij sporten nu ook al 2 jaar samen, en eerst was het voor Xana lastig om te beginnen omdat de drempel om te beginnen hoog lijkt. Maar toen ze eenmaal bezig was zag ze dat calisthenics eigenlijk voor alle niveaus is.

MEER LEZEN

WAT VERANDERT ER VOOR ONS ALS WE €100.000 VERMOGEN BEREIKEN.
Eind dit jaar zullen wij ongeveer €100.000 belegd vermogen hebben maar voor die tijd hebben we al €100.000 aan vermogen want je moet natuurlijk altijd een buffer hebben. Dit is een mooie mijlpaal maar op zich zou er niks veranderen als we geen echte veranderingen in onze leefstijl doorvoeren als we deze mijlpaal hebben bereikt.

LEES MEER

HOE EEN BIJBAANTJE JOU MILJONAIR KAN MAKEN.
Wie gaat er tegenwoordig niet studeren? Bijna iedereen gaat wel een studie volgen in Nederland, is het geen HBO of WO (40%) dan is het wel MBO. En die studie duurt al snel 4 jaar naast die studie kun je toch echt wel al een mooi zakcentje gaan verdienen. En dan zijn er nog genoeg mensen die daarna nog door studeren.

LEES MEER

WAAROM OOK JIJ BOEKEN ZOU MOETEN LEZEN
De afgelopen 4 jaar hebben wij meer dan 70 verschillende boeken gelezen. Van biografieën van grote denkers zoals Leonardo da Vinci of topsporters zoals Hamilton tot tientallen boeken over financiën en tientallen boeken over leiderschap en mindset. Dit heeft ons erg veel kennis gebracht over hoe dingen werken en dit hebben we dan ook toegepast in ons leven.

LEES MEER