Wat verandert er voor ons als we €100.000 vermogen bereiken?

Eind dit jaar zullen wij ongeveer €100.000 belegd vermogen hebben maar voor die tijd hebben we al €100.000 aan vermogen want je moet natuurlijk altijd een buffer hebben. Dit is een mooie mijlpaal maar op zich zou er niks veranderen als we geen echte veranderingen in onze leefstijl doorvoeren als we deze mijlpaal hebben bereikt.
Want een hoop geld op je bank veranderd namelijk niks aan je gedrag met geld. Je zet een doel maar het enige wat je bereikt is een cijfertje meer of minder in je vermogen. Je zult jezelf dus echt af moeten gaan vragen. Wat verandert er in mijn gedrag als ik €10.000, €50.000 of €100.000 heb bereikt. Ga ik iets veranderen? Of verandert er helemaal niks. Bij ons veranderde er in ieder geval niks bij €10.000 of €50.000 maar bij €100.000 willen we toch even stilstaan. De vraag is ga je dit vieren met een beloning voor jezelf? Of verander je echt iets in je gedrag. Nu is €100.000 op zichzelf nog geen levens veranderd bedrag. Maar je kan bijvoorbeeld wel kijken of je gas terug kan geven in het opbouwen van je portefeuille omdat je andere doelen ook wilt gaan bereiken.

Vaker nee zeggen tegen overwerken

We willen vaker nee zeggen tegen werk als we de €100.000 hebben bereikt. Eigenlijk werken wij vaak over of extra om extra inkomsten te genereren en op zich is dit natuurlijk goed. Maar uiteindelijk gaat je tijd ook meer waard worden. En wordt het belangrijk vaker nee te zeggen. En met dit vermogen hebben we deze extra inkomsten niet direct meer nodig. Daarnaast kan Richard definitief stoppen met zijn werk in de pluimveesector. Dit doet hij nu nog af en toe om wat extra geld binnen te halen en voor de gezelligheid. Alleen heeft hij vaak last van het stof en het werk is erg fysiek. Door dit niet meer te doen kan hij deze kracht sparen om te sporten waar hij ook veel plezier uithaalt.

Wij gaan uit huis.

Bij een belegd vermogen van €100.000 wat wij aan het eind van dit jaar ongeveer zullen bereiken. Willen wij zo snel mogelijk uit huis gaan, we hebben dan een goede financiële basis opgebouwd waar we altijd verder aan zullen blijven bouwen. Maar het gas kan even iets terug worden genomen. We kunnen ons dan namelijk echt gaan focussen op onze toekomst samen. En niet alleen op onze reis naar FI(RE). Dit is natuurlijk wel een van onze hoofddoelen maar soms heb je ruimte en vrijheid nodig om te kunnen groeien, we denken dat we deze ruimte zeker nodig hebben. En zeg nou zelf 60% van je inkomsten investeren is een hoop geld en met 30% zouden we ons doel ook halen.

Zoals iedereen weet is een huis huren of kopen op dit moment erg prijzig en we zullen dan ook opofferingen moeten maken. Zoals minder vakanties/tripjes naar Spanje. Maar we zullen ook terug zakken in ons spaarratio en het percentage van onze inkomsten dat we kunnen beleggen. Zoals jullie weten verdelen wij namelijk onze inkomsten op de volgende manier. 20/20/60. Dat betekent dat wij 20% gebruiken voor vaste lasten (Inwoning, abonnementen, verzekeringen), 20% voor leuke dingen (vakanties, uiteten, dagje weg) en 60% om te investeren in indexfondsen. Dit is als we uit huis gaan niet meer haalbaar het zal dan eerder worden 60/20/20. Dit is een grove schatting 50/30/20 zou het ook kunnen zijn. Maar in beide gevallen investeren we nog altijd 20%, daarnaast is het dan van belang dat we onze inkomsten gaan verhogen zodat we het percentage dat we beleggen weer kunnen gaan verhogen. Maar dat heeft natuurlijk niks te maken met ons vermogen. Want waarom wil je dan in godsnaam €100.000 euro hebben? Nou €100.000 is natuurlijk een mooie ronde mijlpaal maar daarnaast is dit ook het moment dat je rendement op je vermogen ook echt gaat meetellen. Want als de aandelen 7% stijgen in waarde is er al €7.000 toegevoegd aan onze portefeuille zonder dat wij hier zelf iets voor hebben gedaan. De kracht van compound interest gaat dan echt in ons voordeel werken. Want als we bij €50.000 dit rendement hebben zou het maar de helft zijn. De kracht van samengestelde rente gaat ons dan echt helpen met onze portefeuille laten groeien. Daarom zullen wij er alles aan doen om ons belegd vermogen toe te laten nemen tot €100.000 in 2022.

Nog meer focus op stire.nl

Wanneer ons geld hard voor ons werkt met een belegd vermogen boven de €100.000 kunnen wij ook meer tijd besteden aan stire.nl. Hierdoor kunnen we zorgen dat meer mensen dit vermogen gaan bereiken door het maken en verbeteren van de cursussen die we op het moment aan het maken zijn voor jullie. We beginnen met een basiscursus waarin je alles op een rijtje zet voor jezelf. De daaropvolgende cursus zal gaan over hoe je moet indexbeleggen. Dit is precies de manier hoe wij ons geld aan het werk hebben gezet en deze tactiek is voor iedereen toepasbaar.

Wat als we de €100.000 niet halen dit jaar

Stel nou dat de markt dit jaar crasht en we hebben nog maar €50.000 aan het eind van het jaar. Dan zouden we de €100.000 niet bereikt hebben en dus niet uit huis kunnen gaan volgens onze doelstelling. Dit is iets wat we niet in de hand hebben we zullen er dan nog altijd alles aan doen om ons belegd vermogen zo hoog mogelijk te krijgen door zo veel mogelijk te beleggen. De prijs van aandelen is dan namelijk gehalveerd. We zullen ook zeker niet stoppen met beleggen bij €100.000. Omdat zonder groei van de aandelenmarkt €100.000 aan het eind van het jaar haalbaar is houden we deze mijlpaal aan. Mocht de markt toch crashen gaan we uit huis met een lager vermogen. Om dan toch door te kunnen groeien als persoon. En ons kunnen gaan focussen op het volgende hoofdstuk in ons leven.

Wat verandert er voor jou bij €100.000?

Heb je zelf al eens stil gestaan dat er eigenlijk niks veranderd wanneer je een bepaald financieel doel behaald. Tenzij je jezelf echt een verandering oplegt bij een bedrag, zodat de €100.000 bijvoorbeeld wel een echt iets zeggend getal wordt. Ga je dan bijvoorbeeld elke week uiteten? Ga je net als ons uit huis? Ga je denken aan een kindje? Het kan van alles zijn maar wanneer je ook echt een verandering stelt aan een bepaalt bedrag zal het ook echt iets betekenen wanneer je dit bereikt. Stel jezelf dus een doel maar hang daar ook daadwerkelijke veranderingen in je leven aan vast.

MEER LEZEN

HOE EEN BIJBAANTJE JOU MILJONAIR KAN MAKEN.
Wie gaat er tegenwoordig niet studeren? Bijna iedereen gaat wel een studie volgen in Nederland, is het geen HBO of WO (40%) dan is het wel MBO. En die studie duurt al snel 4 jaar naast die studie kun je toch echt wel al een mooi zakcentje gaan verdienen. En dan zijn er nog genoeg mensen die daarna nog door studeren.

LEES MEER

WAAROM OOK JIJ BOEKEN ZOU MOETEN LEZEN
De afgelopen 4 jaar hebben wij meer dan 70 verschillende boeken gelezen. Van biografieën van grote denkers zoals Leonardo da Vinci of topsporters zoals Hamilton tot tientallen boeken over financiën en tientallen boeken over leiderschap en mindset. Dit heeft ons erg veel kennis gebracht over hoe dingen werken en dit hebben we dan ook toegepast in ons leven.

LEES MEER

HALEN WIJ ONZE DOELEN VOOR 2022? (Kwartaal 1)
Zoals je begin januari hebt kunnen lezen hebben wij een aantal doelen voor onszelf gesteld voor 2022. In deze miniblog kijken we terug op het eerste kwartaal en hoe wij ervoor staan met onze doelen.

LEES MEER