Over mij


Mijn "Waarom".


In augustus 2016 (ik was toen 22) kwam ik voor het eerst in mijn leven geld tekort. Ik was net op vakantie geweest met mijn net aangeschafte auto, had een Louis Vuitton riem gekocht met mijn creditcard en had een lekker vakantie gehad. Ik had altijd een mooie spaarrekening gehad totdat ik mijn eerste echte geld ging verdienen met een bijbaantje naast school. Dit inkomen kreeg ik makkelijk op, 2 vakanties naar Dubai in nog geen 5 maanden tijd, en tussendoor nog even naar Spanje. Wekelijks ging ik shoppen om nieuwe (merk)kleding te kopen, en geloof mij dan gaat je geld er zo doorheen. €2.000 netto heb je zelfs als thuiswonende student zo op en dan ging ik niet eens uit in het weekend. Maar in augustus 2016 was ik dus "broke" zoals ze het vaak zeggen, mijn creditcard rekening kwam eraan zo'n €500 en mijn loon zou pas 3 dagen daarna worden bijgeschreven op mijn rekening. Rood staan was geen optie, dus ik leende dit geld voor die 3 dagen bij mijn zusje. Ik schaamde mij kapot, dit zorgde voor het omslag punt. Ik begon met sparen want dit mocht nooit , maar dan ook nooit meer gebeuren. Dit ging mij nooit meer gebeuren, in plaats van maandelijks alles op te maken of zelfs meer dan dat. Ging ik iedere maand sparen, deze gewoonte kende ik nog want ik had altijd zuinig geleefd en kwam niets tekort, rond mijn 18e had ik ongeveer €7.000 op mijn spaarrekening staan. Begin 2017 begon ik met het lezen van boeken over persoonlijke financiën, eigenlijk de standaard boeken waar de meeste mensen mee beginnen. "De rijkste man van Babylon" en "Rich dad, Poor dad". Hier begon mijn reis naar financieel specialist.
„Do not save what is left after spending, but spend what is left after saving”

- Warren Buffet -

Het doel

Vaak krijg ik vragen over geld, beleggen of over het besparen van geld. Hier kan ik heel erg van genieten maar één op één kan ik maar een beperkt aantal mensen helpen. Het doel van Stire is dan ook om zo veel mogelijk mensen bewust om te leren gaan met hun geld en dan heb ik het niet over elke cent sparen en omdraaien. Maar financieel gezond leven terwijl je doet wat je leuk vindt. Ik wil alle kennis die ik heb graag overdragen, je helpen om op een bewuste manier bezig te zijn met je geld en een vermogen op te bouwen. Zodat jij jouw financiële doelen in jouw leven gaat bereiken!

Mijn studies

Ik zit in mijn vierde jaar op de Fontys in Eindhoven daar studeer ik Finance, Tax en Advice. Ik heb gekozen voor de richting Finance omdat dit mooi aansluit op de persoonlijke financiën. Ik heb het eerste halfjaar van jaar 3 stagegelopen bij een vermogensbeheerder. Hier werden vermogens van (zeer) vermogende Nederlanders beheerd en ik heb daar veel mogen leren over hoe rijke mensen met hun geld omgaan. Verder heb ik in 2022 de WFT’s basis, inkomen en vermogen gehaald en in 2023 de cursus budgetcoach succesvol afgerond.

Mijn doel is om volgens schema mijn studie af te ronden of ik daarna nog verder ga met studeren weet ik niet. Er zijn natuurlijk nog mooie studies op universitair niveau. Maar ik zal altijd blijven leren en lezen om mijzelf te verbeteren en om jou van nog betere content te voorzien.
„Je bent nooit te oud om te leren"