BLOGS

HOE COMPOUND INTEREST TEGEN JE KAN WERKEN
Ik bespreek wekelijks de kracht van samengestelde rente, ook wel compound interest genoemd. Dit kan wel eens jouw grootste bondgenoot zijn bij het opbouwen van vermogen. Dit fenomeen zorgt ervoor dat je vermogen exponentieel groeit doordat je rente op rente ontvangt. Echter, hoge kosten kunnen ervoor zorgen dat dit fenomeen ook 'tegen' je gaat werken.

LEES MEER

WAAROM DOLLAR COST AVERAGING VOOR JOU WERKT.
Vaak heb je niet direct een groot bedrag beschikbaar om te beleggen, en dat is normaal. Meestal heb je een maandelijks inkomen waarvan je (hopelijk) iets opzij kunt zetten. Wanneer je een noodbuffer hebt opgebouwd en deze voldoende gevuld is, ben je klaar om te beginnen met beleggen. Deze strategie is daarvoor meer dan geschikt.

LEES MEER

GEEF DE NOODBUFFER PRIORITEIT NR. 1
Het is echt alarmerend dat volgens de DNB 1 miljoen huishoudens geen of geen volledige noodbuffer hebben. Dit moet veranderen, want dit is als een EHBO-koffer bij financiële noodgevallen. Heb jij nog geen noodbuffer?

LEES MEER

WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN BELEGGEN IN INDEXFONDSEN
In de vorige blog heb ik uitgelegd wat een indexfonds is. Het is eigenlijk een fruitmand vol met verschillende soorten fruit van diverse gewichten. Het totale gewicht van al dat fruit samen is de index. Maar waarom zou iedereen dan moeten beleggen in zo'n mandje aandelen?
LEES MEER

WAT IS EEN INDEXFONDS
Ik praat altijd over indexfondsen omdat dit een toegankelijke manier is voor iedereen om te beleggen in aandelen en obligaties. Bovendien versla je op de lange termijn 99% van de actief beheerde beleggingsfondsen

LEES MEER

WAAROM JE NIET MOET LUISTEREN NAAR EXPERTS
Bijna dagelijks kom je het wel ergens tegen: angst zaaiende berichten op sociale media, tv, in de krant of het nieuws. Er is altijd wel iemand die beweert dat aandelen van een bedrijf gaan instorten of juist naar ongekende hoogten zullen stijgen. Of er zijn talloze tips over wat je wel of niet moet kopen als belegging, van zogenaamde experts met hun 'glazen bol'.

LEES MEER

WAAROM JE VANDAAG NOG MOET BEGINNEN MET BELEGGEN
Het is van belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met beleggen, maar waarom maakt dit zo'n groot verschil? Starten op je 18e of op je 40e? De verschillen zijn enorm!

LEES MEER

GEEF JE KIND DE BESTE START
Hoe kun jij ervoor zorgen dat je kind het huis verlaat met een aardige spaarpot? Nu hoor ik je denken: wat als mijn ouders al voor mij waren begonnen? Hoeveel geld zou ik nu hebben gehad? Hoeveel zou ik dan maandelijks moeten beleggen?

LEES MEER

EEN MILJOEN IS VOOR IEDEREEN HAALBAAR
Een miljoen, dat is veel geld... Dat beseffen we allemaal, maar wist je ook dat bijna iedereen miljonair kan worden? Als je maar vroeg genoeg begint met beleggen, zal het geld harder voor jou gaan werken dan jij voor het geld kunt werken.

LEES MEER

7 FOUTEN DIE JE MOET VERMIJDEN MET BELEGGEN
Gedurende mijn tijd als belegger heb ik absoluut fouten gemaakt die jij kunt vermijden. Door van mijn fouten te leren en me grondig in te lezen over beleggen, kon ik veel valkuilen ontwijken. Jij hoeft deze fouten nu niet meer te maken!

LEES MEER

DE KRACHT VAN SAMENGESTELDE RENTE - HET ACHTSTE WERELDWONDER
Je hebt er waarschijnlijk wel eens over gehoord, maar wat is nu eigenlijk die kracht van samengestelde rente? In het Nederlands noemen we dit fenomeen samengestelde rente of, zoals we het bij wiskunde leren, exponentiële groei. Maar in de schoolboeken ziet dit er misschien wel interessant uit, maar hoe werkt het eigenlijk in het echte leven en hoe kun je deze kracht voor jou laten werken?

LEES MEER