BLOGS

HOE COMPOUND INTEREST TEGEN JE KAN WERKEN
Ik heb het wekelijks over de kracht van samengestelde rente ofwel compound interest. Dit is misschien wel de grootste hulp die je kan hebben bij het opbouwen van vermogen, dit fenomeen zorgt ervoor dat je vermogen exponentieel toeneemt. Dit betekent dat door rente op rente je vermogen ieder jaar ietsje harder gaat groeien. Jaar na jaar.
LEES MEER

WAAROM DOLLAR COST AVERAGING VOOR JOU WERKT.
Vaak heb je niet in een keer een groot bedrag om te kunnen beleggen. Dat is niet raar want je hebt waarschijnlijk een maandelijks inkomen waar je (hopelijk) iets van kan sparen. Als je kan sparen en je noodbuffer zit vol dan ben je klaar om te gaan beleggen, daarvoor is deze strategie meer dan geschikt.

LEES MEER

GEEF DE NOODBUFFER PRIORITEIT NR. 1
Het is toch schrikbarend dat volgens de DNB 1 miljoen huishoudens geen of geen volledige noodbuffer hebben. Hier moet verandering in komen, want dit is je EHBO koffer bij financiële noodgevallen. Heb jij nog geen noodbuffer?

LEES MEER

WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN BELEGGEN IN INDEXFONDSEN
In de vorige blog over indexfondsen heb ik jullie al uitgelegd wat een indexfonds is. Het is dus een soort fruitmand vol met verschillende soorten fruit van een ander gewicht. Het totale gewicht van al het fruit dat is een index. Maar waarom zou iedereen dan in zo’n mandje aandelen moeten beleggen?
LEES MEER

WAT IS EEN INDEXFONDS
Ik heb het altijd over indexfondsen. Dit omdat dit een voor iedereen toegankelijke manier is om te beleggen in aandelen en obligaties. Daarnaast versla je op de lange termijn 99% van de actief beheerde beleggingsfondsen.

LEES MEER

WAAROM JE NIET MOET LUISTEREN NAAR EXPERTS
Je ziet het bijna elke dag wel ergens langskomen, van die angst zaai berichten op social media, tv, de krant, het nieuws. Er is altijd wel iemand die zegt dat aandelen van een bedrijf in gaan storten of sky high gaan. Of de tips van alles wat je wel of niet moet kopen als belegging, van de experts met “de glazen bol”.

LEES MEER

WAAROM JE VANDAAG NOG MOET BEGINNEN MET BELEGGEN
Het is van belang is dat je zo vroeg mogelijk begint met beleggen, maar waarom maakt dit zo'n groot verschil? Beginnen met 18 of met 40? De verschillen zijn groots!

LEES MEER

GEEF JE KIND DE BESTE START
Hoe jij ervoor kan zorgen dat je kind met een grote zak geld het huis uit gaat. Nu hoor ik je denken wat nou als mijn ouders al voor mij waren begonnen? Hoeveel geld had ik dan nu gehad? Hoeveel zou ik dan moeten beleggen per maand? 

LEES MEER

EEN MILJOEN IS VOOR IEDEREEN HAALBAAR
Een miljoen dat is veel geld… Dat weten we allemaal maar wist je ook dat een miljoen euro voor bijna iedereen haalbaar is? Als je maar vroeg genoeg begint met beleggen zal het geld harder voor jou gaan werken dan jij voor het geld kan werken.

LEES MEER

7 FOUTEN DIE JE MOET VERMIJDEN MET BELEGGEN
Tijdens mijn tijd als belegger heb ik natuurlijk veel fouten gemaakt die jij kan vermijden. Ik heb van mijn fouten kunnen leren en heb vele fouten kunnen mijden doordat ik mij goed heb ingelezen over beleggen.

LEES MEER

DE KRACHT VAN SAMENGESTELDE RENTE - HET ACHTSTE WERELDWONDER
Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar wat is dan precies die kracht van Compound interest? In het Nederlands noemen we dit fenomeen samengestelde rente of zoals we het bij wiskunde leren exponentiele groei. Maar bij wiskunde op school ziet dit er nou wel leuk uit maar hoe werkt het en hoe kun je deze kracht voor jouw laten werken.

LEES MEER